Συνταγές
Μελιτζάνες νηστίσιμες με βάση σάλτσας σπιτικής πάπρικας στο φούρνο χωρίς καθόλου κόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fredy Germanos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κρεμμύδι
Πράσινη και κόκκινη πιπεριά
Πελτές
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε, τις αλοίφουμε με λίγο λάδι και τους βάζουμε λίγο ζάχαρη.
Τις βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς γύρω στα 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους.
Για τη σάλτσα
Χτυπάμε στο μούλτι μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά, δύο κουταλιές της σούπας, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ζάχαρη και ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες τις σκαβουμε, και την χτυπάμε στο μούλτι.
Στρώνουμε την μελιτζάνα και τη σάρκα στις σκαμενες μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και κρεμμύδι.. Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να να “δέσουν” τα υλικά.
Η Συνταγή είναι από Fredy Germanos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κριτσινάκια που ετοιμάζονται εύκολα και μπορείς να τα πάρεις μαζί σου σαν σνακ.
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι κρασί λευκό ή ρετσίνα
3/4 ελαιόλαδο, 1/2 φλυτζάνι νερό
λίγο αλάτι
μυρωδικά αν μας αρέσουν
αλεύρι μου πήρε περίπου 800 γραμ. αλεύρι σκληρό, να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και 1 κουτ. μπέηκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζύμωσα και τα άφησα όλο το βράδυ.
Τα έπλασα την επόμενη ημέρα και τα τύλιξα στο σουσάμι ολικής άλεσης και κάποια σε παρμεζάνα, (Grana PADANO), λεπτό τριμμένο και προαιρετικά λίγη σκόνη σκόρδου.
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.