Συνταγές
ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodora Alexandropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μελιτζάνες, (Λαγκαδά,έχω εδώ), τις κόβω στη μέση, κουφιάζω με ένα κουτάλι και κρατάω την ψίχα! Σε μεγάλο ταψί αλατίζω και τις αφήνω στον ήλιο να βγάλουν το νερό τους.
Συνεχίζω να κόβω κρεμμύδια ξερά, την ψίχα της μελιτζάνας, πιπεριά Φλωρίνης, σελινόριζα, σκορδάκι! Σε μεγάλο τηγάνι, βάζω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα υλικά μου.
Οταν μελώσουν, ρίχνω αλατοπίπερο, ρίγανη, μπούκοβο, (τα αφήνω στην άκρη)! Εχω ανάψει τον φούρνο, παίρνω τις μελιτζάνες μου,τις σκουπίζω, (έχουν ιδρώσει).
Τις ψήνω με ελαιόλαδο και αλατάκι στο φούρνο, για ένα τεταρτάκι! Οταν τις βγάλω από το φούρνο αρχίζω να γεμίζω τις μελιτζάνες μου! Εννοείται και πατατούλα ενδιάμεσα! Ψήνουμε σε 160 βαθμούς ανάλογα το φούρνο, για καμμία ώρα!
Ψωμάκι φρέσκο να πάρετε.
Η Συνταγή είναι από Theodora Alexandropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αρακά λαδερο με πλούσια γεύση.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 σακκούλα του κιλού αρακά στην χύτρα, σε μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σοτάρω 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους, 3-4 σκελίδες σκόρδου, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Συμπληρώνω τον αρακά, ανακατεύω καλά, προσθέτω 2 κτσ. σπιτική σάλτσα ντομάτας, 1 μικρό κουτάκι pummaro, 1 κούπα νερό ζεστό.
Ανακατεύω, ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμο φρέσκο, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά, μαυροπίπερο, λίγο ρίγανη.
Κλείνω την χύτρα, αφήνω να βράσει για 20 λεπτά, αποσύρω από την εστία, αφήνω να κρυώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα με το λαδάκι του μελωμένο.
* στον αρακά αρκεί ο άνηθος ίσως και λίγο δυόσμος.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.