Συνταγές
Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
2 ποτήρια σιμιγδαλι χοντρο
3 ποτήρια ζαχαρη
4 ποτήρια νερο
1 κ.γ. κανελα
1/4 κ.γ. γαρυφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκαλι
100γρ. κουβερτούρα μαυρη
1 ποτηρι κρανμπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεψα το σιμιγδαλι μεχρι που ρόδισε,έριξα την κανελα,το γαρυφαλο,ανακατευοντας συνεχώς χαμήλωσα λίγο την φωτιά κι έριξα το νερο με την ζαχαρη και την σοκολατα.
Τέλος έριξα το ξύσμα και τα κρανμπερι και το έβγαλα από την φωτιά.
Ο χαλβάς μου έγινε με μια ωραία γλυκόξινη γεύση.
Ελπίζω να αρέσει και στην φίλη μου,αλλιώς με βλέπω κουρούπας
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για τσουρέκια
Καλό Πάσχα!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 κιλά αλεύρι
10 αυγά
700 γρ γάλα
400 γρ φυτινη
1 κιλό ζάχαρη
16 γρ κουκαλε αλεσμένο
16 γρ μαχλεπι αλεσμένο
8 γρ μαστίχα Χίου αλεσμένη
Και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 Μπέικιν και μισό
250 γρ μαγιά νωπή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναπιαζουμε την μαγιά με 11/2 ποτήρι νερό
500 γρ αλεύρι ανάβουμε το φούρνο στο 50 και την τοποθετούμε μέσα στο φούρνο για να φουσκώσει γρήγορα, φουσκώνει σε μισή ώρα
Βάζουμε το αλεύρι ριχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεβουμε, ανοίγουμε μια λακκούβα ρίχνουμε τη μαγιά το γάλα ζεστό με την ζάχαρη τα αυγά χωρισμένα και ζυμωνουμε σιγά σιγά ρίχνοντας το βούτυρο σταδιακά διπλονουμε ζυμωνουμε και ουτο κάθε εξής μέχρι να τελειώσει το βούτυρο
το αφήνουμε να φουσκώσει να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος τα πλάθουμε και τα ξανασκεπαζουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου τα αληφουμε με αυγό και βάζουμε αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα την κουζίνα.
Γίνονται τέλεια αφράτα και πολύ μυρωδάτα!!!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.