Συνταγές
Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο
6 αυγά
3 κουτιά ζάχαρη, μετράμε με το ίδιο το κουτί
3 κουτιά νερό χλιαρό
200 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
2 βανίλιες
2 κουτιά αραβοσιτέλαιο
1 κτγ. κακουλέ
1 κτγ. μαχλέπι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κτγ. μαστίχα σκόνη
1 φακ. μπέικιν
3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη λιώνω την μαγιά με 1 ποτήρι χλιαρό νερό και 100 γραμ. αλεύρι, ανακατεύω και το αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα, το νερό, το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη προσθέτω τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω ξανά.
Ανακατεύω το μπέικιν στο αλεύρι.
Αφού φούσκωσει το μίγμα της μαγιάς το ρίχνω στην λεκάνη με τα υπόλοιπα, ανακατεύω και προσθέτω σιγά- σιγά το αλεύρι, κάνω γυρίσματα στην ζύμη αν κολλάει στα χέρια τα λαδώνω και γυρίζω την ζύμη.
Την σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει για καμιά ώρα περίπου. Κόβω λωριδες κάνω πλεξίδες και σχηματίζω τα τσουρέκια.
Τα αφήνω να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
Αφήνω να κρυώσουν έκοψα στη μέση και τα γέμισα με μερέντα και άλλα με μαρμελάδα φράουλα.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!