Συνταγές
Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα φτιάχνουμε χρόνια !
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
(280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό, (280γρ.) ηλιέλαιο, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, (όχι λιωμένο), 1 κτγ. αλάτι, 550 γρ. αλεύρι γοχ. ή και λίγο παραπάνω για να έχετε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νεράκι και τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με το πινέλο.
Για τη γέμιση:
Αν θέλουμε, (για τυροπιτάκια), λιώνουμε 350 γρ. φέτα με το χέρι και ανακατεύουμε με δύο αυγά, πιπέρι και δύο κουταλιές γιαούρτι.
Η με τυρί κρέμα και γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια! Είναι πολύ νόστιμα κι έτσι.
Μπορείτε να βάλετε ότι επιθυμείτε, ακόμη και λουκανικάκια.
Η ζύμη να είναι σχετικά απαλή και αρκετά μαλακή. Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.
Κάνω μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Απλώνω με τα δάχτυλα το φύλλο σε ένα πιάτο ρηχό ή όπου σας βολεύει, βάζω ένα κουταλάκι γέμιση και φέρνω απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη να σχηματίσω το μισοφέγγαρο, πατάω στις άκρες και το κλείνω.
Η ζύμη είναι απαλή και μαλακή, οπότε θέλει απαλές κινήσεις. Να αγκαλιάζετε με τα δάχτυλα σας τη ζύμη και να τη φέρνετε πάνω για να τα κλείσετε.
Ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς, για 30′ περίπου.
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα.
Διατηρούνται αφράτα, όπως την πρώτη μέρα.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.