Συνταγές
Φτιάξαμε τα αγαπημένα τυροπιτάκια μας που είναι ιδανικά για πρωινό ή σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 7 αυγά φρέσκα, λίγο αλάτι, 1 ποτήρι του νερού με λάδι ηλιέλαιο.
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για την γέμιση 500 γρ. φέτα τυρί και λίγο πιπέρι και 3 αυγά φρέσκα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι και λίγο αλάτι με ένα σύρμα, η Χριστίνα το ανακατέβει πολύ καλά και σιγά- σιγά της έριχνα το αλεύρι, μετά το ανέλαβα εγώ και το ζυμώνουμε πολύ καλά και έγινε ένα ζυμάρι μαλακό, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα το τυρί τριμμένο, αυτό το έκανε η Χριστίνα, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και λίγο πιπέρι το ανακατέβουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το ανοίγουμε με το χοντρό πλάστη και λίγο αλεύρι στρογγυλό κύκλους και θα ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας με τυρί και θα το κλείσουμε και θα τα περάσει από πάνω τους με αυγό και λίγο γάλα με το πινέλο και από πάνω θα ρίχνουμε σουσάμι.
Θα τα ψήσουμε σέ φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!