Συνταγές
Αμπελόφυλλα – πως τα συντηρούμε πανεύκολα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο αποθήκευσης!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγόρασα 1,5 κιλό αμπελόφυλλα, έκοψα τα κοτσάνια τους με ψαλιδάκι, όσα ήταν νωπά τα στέγνωσα, ώστε να είναι εντελώς στεγνά, (δεν τα έπλυνα, δεν τα έβρασα), τα μοίρασα σε 10άδες και τα αποθήκευσα μέσα σε αποστειρωμένα βάζα γυάλινα.
Μου βγήκαν 3 βάζα μεγάλα και ακόμα ένα που θα το χρησιμοποιήσω άμεσα! Όταν θα χρησιμοποιηθούν, θα πλυθούν και θα ζεματιστούν ελάχιστα, ίσα να αλλάξει το χρώμα τους.
Στις φώτο βλέπετε τη διαδικασία που ακολούθησα και σε αυτήν που είναι μόνο ένα βάζο, είναι ένα περσινό που ξέμεινε κατά λάθος.
Διατηρούνται για χρόνια αναλλοίωτα, (τουλάχιστον 2 από όσο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής!).
Και όλα αυτά γιατί πλέον είναι ασύμφορα να τα αγοράζουμε έτοιμα σε βάζα.
Ελπίζω να είναι πεντανόστιμα, όπως και τα περσινά.
* Αποστειρωμένα είναι όπως και τα βαζάκια, 15-20 λεπτά στους 150 στον φούρνο!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..