Συνταγές
Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου δείχνω μία απλή και βασική συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά τσουρέκια που θα τους ξετρελλάνουν όλους. Τολμώ να πω ότι θα σου θυμίσουν χωριό και γιαγιά! Ξεκινάμε!
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
250 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
2 βανίλιες
600 γρ. αλεύρι γοχ.
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε κατόπιν με το μαχλέπι, το κακουλέ και τις βανίλιες.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη, (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο).
Το κάθε μέρος το ανοίγουμε σε 3 φύλλα και τα αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο.
Τα κάνουμε κορδόνια και τα πλέκουμε σε τσουρέκια.
Πατάμε το μεγάλο τσουρέκι κάθετα και βάζουμε από πάνω το μικρότερο τσουρέκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντηκολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τέλος, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα τα τσουρέκια μας ! Και του χρόνου με υγεία!
Εσύ ποια συνταγή για τσουρέκια ακολουθείς; Πες μου στα σχόλια!