Συνταγές
Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια, 10 αυγά, 700 γρ. γάλα, 800 γρ. ζάχαρη, κανονικά είναι ένα κιλό αν τα θέλετε γλυκά να την βάλετε, εγώ πάντα κόβω λίγο αλλά χρειαζόταν λίγο ακόμα, βούτυρο σύνολο 400 γρ., 200 γρ. λουρ πακ και 200 γρ. μινερβίνι με βούτυρο, ένα μικρό φλιτζάνι του καφέ ηλιέλαιο, 2 φακελάκια μαχλέπι και 2 κακουλέ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγο μαστίχα Χίου, 150 γρ. μαγιά με ένα ποτήρι νερού νερό για να πιάσω την μαγιά.
Ριχνω όλα το αλεύρι στη λεκάνη, κανω μια λακουβίτσα, διαλύω την μαγιά με 2 κτσ. από τη ζάχαρη και τραβάω και λίγο από το αλεύρι και κάνω έναν χυλό να δούμε αν ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μέχρι να ετοιμάσουμε, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να έχει θερμοκρασία κάπου 35 βαθμούς, χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα είπαμε η θερμοκρασία μαζί με τα αυγά 35 βαθμούς τα υλικά είναι έτοιμα.
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε διπλώματα και έτοιμο, αφήνουμε να γίνει, εμένα έγινε πολύ γρήγορα σε 1.45 λεπτά έπλασα.
Κάθε φορά που πείραζα την ζύμη την άφηνα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Οταν έκοψα τα κομμάτια και τα ζύγισα ξέχασα να σας το γράψω, το κάθε κομμάτι για την πλεξούδα είναι 200 γρ. μετά όταν τα έπλασα τα ξαναάφησα για άλλα 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!