Συνταγές
Παραδοσιακό σαρμάς από την Θράκη με κατσικίσια συκωταριά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evi Michailidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω με μινερβίνη και ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίχνω την κομμένη και βρασμένη συκωταριά, μπόλικο άνηθο, δυόσμο και μάραθο, αλάτι και πιπέρι, 2 κούπες ρύζι Καρολίνα και 2 κούπες ζωμό από αυτό που έβρασε η συκωταριά.
Απλώνω τη σκέπη σε καπάκι αφού την έπλυνα με ξύδι και λεμόνι, και μπήκε σε χλιαρό νερό για να ανοίξει, ρίχνω τη γέμιση και αναποδογυρίζω στο ταψί.
Βάζω περιμετρικά τις πατάτες αλλά 9 στις 10 φορές μου ανοίγει. Κανένα πρόβλημα. Έγινε πολύ νόστιμος.
Έφτιαξα και μια σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα, σνίτσελ κοτόπουλου, πουρέ, τζατζίκι και τηγανητό τυρί κίτρινο παναρισμένο όπως τα σνίτσελ, 3 ώρες μαγείρεμα, μια κουζίνα χάλια για να φάμε σε μισή ώρα.
Για το τέλος παγωτό, (αγοραστό), και γαλακτομπούρεκο από την αδελφή που παραδόξως το απέτυχε. Το καλό είναι ότι δεν θα μαγειρέψω αύριο. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και πάλι.
Η Συνταγή είναι από Evi Michailidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις.