Συνταγές
Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1 καλαμάρι μεγαλο
1 ποτηράκι μικρό λευκό κρασί
1 ποτηράκι ηλιέλαιο
Σέ ενα μπολάκι βάζουμε
50 gr. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, (προαιρετικά), εγώ δεν έβαλα δεν είχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το καλαμάρι. Το εξωτερικό του δέρμα αν θέλουμε το αφήνουμε, εμείς το αφήσαμε.
Αφού το καθαρίσουμε, το χαράζουμε μόνο από την μία μεριά και το βάζουμε για 1 ώρα στο κρασί και το ηλιέλαιο.
Βάζουμε να κάψει καλά ένα σκαροτήγανο ή αντικλεπτικό τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο. Το καίμε χωρίς λάδι.
Βάζουμε από το κρασί το καλαμάρι και όπως είναι καυτό το σχαροτήγανο το βάζουμε μέσα. Το πατάμε με κάτι βαρύ το κάνουμε αυτό και από τις δύο πλευρές και το κεφάλι.
Με ένα πινέλο περνάμε με λάδι το καλαμάρι για λίγα λεπτά καί το βάζουμε σε δυνατό φούρνο αέρα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές νά πάρει χρώμα.
Δέν θέλει πολύ.
Εαν ο φούρνος σας δεν είναι πολύ δυνατός τότε θα το αφήσετε περισσότερο χρόνο στο σχαροτήγανο και χρησιμοποιούμε griil. Το βγάζουμε το περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Το σερβίρουμε και φυσικά το συνοδεύουμε μέ ότι μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι της κα. Νικολαος Ελενη Βουκελατος
Η Εκτέλεση είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.