Συνταγές
Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ. αλεύρι περίπου
16 γρ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
400 ml. χλιαρό νερό
100 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ζάχαρη
Λάδι για το άλειμμα
Γέμισα με
Ελιές, και κάποια με φέτα και πιπεριά
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μάγια στο νερό καλά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά- σιγά για να κάνουμε ένα ωραίο και ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε την ζύμη για να ξεκουραστεί μισή ώρα, κόβουμε σε μικρά μπαλάκια, τα γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί με λαδόχαρτο, λαδώνουμε από πάνω, ρίχνουμε ρίγανη και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Εγώ έβγαλα 25 ψωμάκια βγήκαν μικρά.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ -ένα Περιποιημένο και γεμάτο νοστιμιές πιάτο!.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για δυο άτομα
Μισό κιλό μακαρόνια λιγκουίνι
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κούπα τυρί τριμμένο κατά προτίμηση σκληρό Δανίας
3 κουταλιές πελτέ διαλυμένο μία κούπα νερό και λίγη σάλτσα σπιτική ή του εμπορίου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δύο μπαχάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με αλατόνερο βράζετε τα μακαρόνια, όταν γίνουν τα ρίχνετε στο τρυπητό, ρίχνετε νερό από πάνω να στραγγίσουν καλά και μετά τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.
Παίρνετε το τυρί και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε τα μακαρόνια καλά.
Σε κατσαρολάκι ρίχνετε το λάδι και τα λιωμένα σκόρδα, εγώ χτυπώ λάδι και σκόρδα στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή, τα τσιγαρίζετε, στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ και την σάλτσα μαζί με το νεράκι που είναι διαλυμένος.
Βάζετε αλάτι, ρίγανη και λίγο πιπέρι, αν θέλετε και δύο μπαχάρια, και βράζετε τη σάλτσα καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά της.
Ανακατεύετε τα μακαρόνια με αυτη την σάλτσα, σερβίρετε τα μακαρόνια.
Φοβερό το πιάτο αυτο!
(Τα μακαρόνια να είναι αλ ντεντε στο βράσιμο!! )
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.