Συνταγές
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή είναι άλλη μία συνταγή για τσουρεκάκια που έκανα και συνοδεύτηκε με απόλυτη επιτυχία και για αυτό τον λόγο την μοιράζομαι μαζί σου. Βγαίνουν πολύ αφράτα και επίσης πολύ νόστιμα.
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
200 γρ. ζάχαρη
450 ml. γάλα
1 κουταλιά ξίδι
2 αυγά
10 γρ. μπέικιν
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
2 βανίλιες
800 γρ. αλεύρι γοχ.
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Πρώτο βήμα είναι να διαλύσουμε την μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη στο χλιαρό γάλα, σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε κατόπιν τα αυγά, το μπέκιν, λίγο αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να το απορροφήσει.
Σκεπάζουμε στη συνέχεια τη ζύμη και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 15 μέρη.
Τα ανοίγουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε κόμπους.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντκολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τέλος, στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι τα τσουρεκάκια μας να ροδίσουν.
Περιμένω να τα φτιάξεις και να μου πεις πως σου φάνηκαν!