Συνταγές
Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Tournaidou Fotini – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αντί για νερό χυμό πορτοκάλι, βάζω μόνο ιμβερτοζάχαρη 250 γρ.
175 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. γάλα πάντα και μόνο φρέσκο
630-650 γρ. αλεύρι
45 γρ. μαγιά φρέσκια, (εάν δεν έχετε βάλτε 15 γρ. ξερής, θεωρώ ότι γίνονται καλύτερα με μαγιά φρέσκια φούρνου)
2 αυγά μέτρια, (50-55 γρ. το κάθε ένα)
50 γρ. βούτυρο ζωικό- πχ. πρόβειο/αγελαδινό/αιγοπρόβειο, (σε θερμοκρασία ή λιωμένο)- τα άλλα δεν είναι βούτυρα, είναι μαργαρίνες και ΔΕΝ τα θέλουμε
250 γρ. ιμβερτοζάχαρη
ελάααχιστο αλάτι
1 κτγ. μαχλέπι, 1/2 κτγ. κακούλε, μαστίχα-αν θέλετε, (και επίσης βάζω και βανίλια και ξύσμα από ενάμιση μεγάλο πορτοκάλι, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά μας και ρίχνουμε τη μαγιά να διαλυθεί, συνεχίζουμε με τα αυγά,την ιμβερτοζάχαρη, και τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ζυμώνουμε. Τέλος βάζουμε το βούτυρο λίγο- λίγο και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε δύο ώρες να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
Έπειτα πλάθουμε τις πλεξούδες αφήνουμε μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν, αλείφουμε αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς πάνω- κάτω αντίσταση για μισή ώρα με ένα μεταλλικό μπολ βραστό νερό στον πάτο της κουζίνας.
Για την ιμβερτοζάχαρη
500 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml. νερό
1 κτγ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Βράζουμε για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτια.
Η Εκτέλεση είναι από Tournaidou Fotini – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!