Συνταγές
Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το χταπόδι χοντρά κομμάτια, το προσθέτω σε μια λεκάνη , ρίχνω τις πατάτες, τα μανιτάρια κομμένα, ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο μπόλικο, μουστάρδα, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι, σκόνη νοστιμιάς και χυμό λεμόνι. Αλάτι δεν έριξα καθόλου έχει αρκετό το χταπόδι.
Ανακατεύω όλα μαζί να πάει παντού η μαρινάδα και ψηνω στους 220 βαθμούς σκεπασμένο ταψί για 40 λεπτά και μετά ξεσκεπάζω να πάρει χρώμα. Βγάζει βέβαια χρώμα το χταπόδι “κοκκινωπό”, οπότε χρωματιζονται τα υλικά αλλά δεν πειράζει προσθέτει νοστιμιά.
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τι ωραία ιδέα! Τέλειο για την περίοδο της νηστείας .
Ωραιότατο γιουβέτσι λαχανικών λαχταριστο νόστιμο και νηστίσιμο.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και προσθέτουμε δυο κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, μανιτάρια φρέσκα σε φέτες, πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες, πιπεριά πράσινη κέρατο σε λωρίδες, καρότο σε κύβους, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και δυο φλιτζάνια κριθαράκι.
Τα σωτάρουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό, (η αναλογία είναι:1 φλιτζάνι κριθαράκι -3 νερό).
Μόλις πάρει βράση , αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε ντοματίνια, άνιθο ψιλοκομμένο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!