Συνταγές
Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλ. νερό χλιαρό
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι
1 φακελάκι μαγια
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3-3,5 φλ. αλευρι
Για την γέμιση
2 κρεμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατέυω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί. Μετά προσθέτω το λάδι και την ρίγανη.
Ανακατεύω και προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη μια ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπολ, συνεχίζω τσιγαρίζοντας τις πιπεριές, τις βάζω και αυτές στο μπολ και συνεχίζω με τα ντοματίνια, τα προσθέτω και αυτά στο μπολ μαζί και τις ελιές και λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά. Αφήνω στην άκρη.
Χωρίζω την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι και το ανοίγω σε ένα στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος πιάτου του φρούτου, χαράζω σε 4 τρίγωνα προσέχω να μην φτάσω μέχρι το κέντρο, βάζω γέμιση και τα κλείνω, στο κέντρο βάζω μια ελιά.
Ανακατεύω λίγο ελαιόλαδο με 1/2 κτγ. πάπρικα γλυκιά και λαδώνω τα πιτάκια. Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.