Συνταγές
Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το ρυζόγαλο είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά που θυμάμαι από μικρή να μου φτιάχνει η γιαγιά μου όταν πήγαινα στο χωριό. Σήμερα το φτιάχνουμε μαζί εύκολα και γρήγορα και ήρθε η σειρά μας να το προσφέρουμε στα δικά μας εγγόνια! Ξεκινάμε:
Υλικά
2 λίτρα γάλα
400 ml. νερό
170 γρ. ρύζι
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. νισεστέ
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρύζι στο νερό και δουλεύουμε με το χέρι να σπάσει.
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι μέχρι που το ρύζι να μαλακώσει.
Διαλύουμε το νισεστέ σε περίπου 600 ml. κρύο γάλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ελαφριά κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Τοποθετούμε το ρυζόγαλο σε ένα σκεύος ή πολλά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σερβίρουμε με κανέλα.
Έτοιμο το ρυζόγαλο! Καλή απόλαυση!
Εσύ πως το φτιάχνεις; Πες μου στα σχόλια!