Συνταγές
Πόσο το αγαπάω το ρυζόγαλο…… Ωραιότατο, γευστικότατο και αγαπημένο γλυκό..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 λίτρα γάλα:
η κούπα είναι του νες (200 γρ)
1 κούπα ρύζι Καρολίνα (το ξεπλένουμε καλά)
2 κούπες νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη & λιιιιγο παραπάνω
4 κ.σ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό, αλάτι και ρύζι. Ανακατεύουμε με κουτάλα ξύλινη σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά και χυλωσει το ρυζακι.
Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα (κρατάω σε ένα μπολ μισή κούπα και εκεί προσθέτουμε κ το κόρν φλάουρ με τις βανίλιες) και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά
Βράζουμε για περιπου 20′ μέχρι να βράσει το ρύζι .
Τέλος, προσθέτουμε κ το μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύουμε για λίγο να δέσει και σερβίρουμε σε μπολακια
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Παραδοσιακή Ρυζόπιτα όπως παλιά!
Η Συνταγή είναι της κ. Baitsa Papafilipou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Μισό κιλό φύλλα κρούστας λαδωμένα μεταξύ τους.
Εκτέλεση:
Βράζουμε 2κουπες ρύζι Καρολίνα σε 8 κούπες νερό.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε 2 κούπες ζάχαρη ,1 κ. σουπας κανελα γεματη,1/2 κ.γλυκου γαρυφαλλο,1/2 κουπας ινδοκαρυδο ,1 κουπα σταφιδες,1κουπα καρυδια ψιλοκομμενα και 2κ.σουπας φρυγανια.
Σε καθε λαδωμενο φυλλο βαζουμε γεμιση και ρολλαρουμε, ψηνουμε στους 200 βαθμούς για περιπου 1 ωρα.
Κόβω ελαφρά πριν το ψήσιμο οι σταφίδες κατ επιλογή.
1 πακέτο κ τα 2 περισσεψαν. Βαζω τη γεμιση αφου διπλωσω λιγο το φύλλο με ένα κουτάλι.
εάν θέλεις σιροπιάζεις.
τα ρολάκια τα κόβεις στα έξι κομμάτια.
Η Συνταγή είναι της κ. Baitsa Papafilipou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.