Συνταγές
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλεια είναι!! Ότι πρέπει για καφεδάκι,και όχι μόνο! Καλοφάγωτα!
Ό,τι πρέπει για τη νηστεία…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι των 250 ml.
1 κούπα ζάχαρη, (εγώ βάζω μισή)
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1,5 κούπα λάδι ή μισό μισό
1 κτγ. κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
1 κτγ. μπέηκιν
2 κτγ. γεμάτες, (18 γρμ.) σόδα
1. 100 +_ γραμ. αλεύρι γοχ., (προσοχή στο αλεύρι πολύ αφράτη ζύμη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με το μπέικιν. Τη σόδα με το χυμό διαλυμένη. Ανακατεύεις με το σύρμα για λίγο.
Προσθέτεις το αλεύρι γυρίζοντας τη ζύμη απαλά. Δεν θέλει ζύμωμα. Η ζύμη πολύ αφράτη. Δεν προσθέτεις αλεύρι άλλο.
Αφήνεις για 10 με 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Παίρνεις κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι πλάθεις σε ό,τι σχήμα θες βουτώντας τα ακροδάχτυλά σου σε σπορέλαιο, (αν χρειαστεί).
Ψήνεις στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά. Τα βγάζεις μαλακά.
Αν τα θέλεις αρκετά τραγανά τα ψήνεις λίγα λεπτά ακόμη.
Αφήνεις να κρυώνουν σε σχάρα.
Η δόση βγάζει περίπου 2,5 λαμαρίνες φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!