Συνταγές
Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.
ΥΛΙΚΑ :
250 γρ. αμπελόφυλλα
230 γρ. ρύζι Καρολίνα και
20 γρ. ρύζι νυχάκι
100 γρ. λάδι για την γέμιση
μάραθο δυόσμο
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό λεμονιού όσο εμείς θέλουμε
αλατάκι πιπέρι
50 γρ. λάδι για το βράσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένω τα φύλλα και τα βουτάω για λίγο μέσα σε νερό που βράζει. Έχω ρίξει λίγο αλάτι και 1 κτγ. λάδι. Τα βγάζω και τα βάζω στο σουρωτήρι γύρω – γύρω.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
Ρίχνω τα 2 ξερά κρεμμύδια αφού πρώτα τα έχω λιώσει στο μούλτι. Και μετά τα βάζω σε ένα τηγανάκι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνω λίγο αλατάκι και τα αφήνω να πάρουν ένα κόκκινο χρώμα. Ρίχνω μέσα σε ένα σκεύος όλα τα υλικά τα πλυμένα ρύζια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Καί αφού τα ανακατέψω καλά δοκιμάζω την γεύση και ξεκινάω το τύλιγμα.
Στο πάτο της κατσαρόλας βάζω λεμονόφυλλα και αρχίζω να βάζω τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Έως ότου τελειώσουν τα φύλλα. Στο τέλος βάζω λίγο αλατάκι από πάνω τα καλύπτω μέ νερό και ρίχνω 50 γρ. λάδι.
Τα σκεπάζω με ή αμπελόφυλλα ή λεμονόφυλλα ή με μία λαδόκολλα.
Βάζω ένα πιάτο για να μην χοροπηδάνε κατά την διάρκεια του βρασμού.
Εγώ τά έβαλα στην γάστρα και έτσι τα έβαλα στο φούρνο για 1 μισή ώρα στους 170 βαθμούς σκεπασμένα μέ το καπάκι.
Όταν ψηθούν βγάζω την γάστρα από το φούρνο και την αφήνω όλη την νύχτα να κρυώσουν. Είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.