Συνταγές
Κομψότατα ντολμαδάκια γιαλαντζί με εξαιρετικό τύλιγμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά :
400-450 φύλλα από το βάζο, (περσινά μαζεμένα), 2 ξερά κρεμμύδια, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, δυόσμο, μάραθο, αλατάκι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και το ξύσμα, 350 γρ. ρύζι Καρολίνα και 50 γρ. ρύζι νυχάκι, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού λάδι, λίγα φύλλα χαλασμένα για να στρώσουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Εγώ δεν είχα και έβαλα μαρουλόφυλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα που βράζει το νερό βάζουμε λίγα – λίγα τα φύλλα να τα ζεματίσουμε.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια να ψηθούν να φύγουν τα υγρά τους και να κοκκινίσουν λίγο. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και εκεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση καί τα τυλίγουμε. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι από το λάδι της συνταγής, αλατάκι, πιπέρι και νερό τόσο που να καλύψει τα ντολμαδάκια μας.
Τα σκεπάζουμε από πάνω με φύλλα για να μην μαυρίσουν κατά την διάρκεια του βρασμού. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην χοροπηδάνε. Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν εξατμιστεί το νερό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος καί τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!