Συνταγές
Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πέρασα από το μούλτι 1,5 συσκευασία μπισκότα πτι Μπερ να γίνουν θρυμματισμένα σαν φρυγανιά τριμμένη, προσθέτω μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 150 γρμ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού σε ένα ταψί στρογγυλό 30άρι διότι δεν είχα τσέρκι. Ψήνουμε στο φούρνο αερόθερμο, στους 180 βαθμούς στην μεσαία σκάλα του φούρνου για 10′.
Ύστερα έριξα από πάνω 1 λιωμένη κουβερτούρα στέβια να πάει παντού.
Ύστερα έφτιαξα μια κρέμα.
Χτυπάμε 1 κουτί τσίγκινο το μορφατ βρήκα εγώ, όπου είναι φυτική σαντιγί, έριξα 1,5 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια, ύστερα ρίχνω 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ λάιτ, ύστερα ρίχνω 1,5 κουταλάκι του γλυκού ζελέ λάιτ φράουλα μέσα σε ένα κατσαρολάκι με 1 φλυτζάνι νερό καυτό, και μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό κρύο.
Το χτυπάμε στο μούλτι με μισή συσκευασία γιαούρτι το οποίο το ρίχνω μέσα, τώρα στην σαντιγί με γάλα, προσθέτω και το κρεμ τυρί, (cream τσίζ), ξαναχτυπάω όλα μαζί. Τώρα από αυτό το μείγμα γεμίζω ένα κεσεδάκι και το ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας κακάο.
Το στρώνω επάνω από τά θρυμματισμένα μπισκότα, από πάνω ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα, στολίζω με λίγες φράουλες και σταγόνες σοκολάτας και βάζω ψυγείο. Ύστερα από 4 ώρες απολαμβάνουμε.
Για το γρήγορο τυρί, εύκολο το οποίο ύστερα το έκανα cream cheese
Για 1 λίτρο αγελαδινό γάλα εμπορίου, μόλις πήρε βράση, ρίχνω το χυμό από 1 λεμόνι σβήνω την φωτιά.
Αφήνω εκεί, και ύστερα από 20′ σουρώνω μέσα σε σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι, οπότε εκεί βλέπω την μυζήθρα που απέμεινε, μαζεύω γύρω- γύρω τό τουλπάνι, το σφίγγω να φύγουν τα περιττά υγρά, (το τυρόγαλο δηλαδή).
Αφήνω να στραγγίξει για 35′, ύστερα το αδειάζω μέσα στο μούλτι, να χτυπηθεί, μπατάρω μέσα σε κουτάκι μέχρι να φτιάξω κάτι ή να φαγωθεί έτσι επάνω σε ψωμί.
Το συγκεκριμένο το έβαλα στο γλυκό που έφτιαξα παρακάνω.
Ικαριώτικο μαγειρίο ή αλλιώς φασολάκια με καλαμπόκι
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω 1 ξερό κρεμμύδι μέσα σε μισή κούπα ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, ρίχνω τα φασολάκια τα οποία είναι φρέσκα από τον καταψύκτη βέβαια, 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φετούλες, 1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί, 1 κολοκυθακι σε φετουλες, 3-3 πατάτες, μαϊντανό και σέλινο, 4 ντομάτες φρέσκες σε φετουλες, λίγο σάλτσα ντομάτας δική μου, 4-5 καλαμπόκια μικρά όπου είχα στην κατάψυξη, ρίχνω και νερό και βράζω για 45′ .
Συνοδεύεται με τυρί φέτα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.