Συνταγές
Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα φλωρεντίνες, τότε ήρθε η ώρα. Πρόκειται για πολύ εύκολα ατομικά γλυκάκια που μπορείς να προσφέρεις στους καλεσμένους σου σε έναν καφέ και τα απολαμβάνεις όλο τον χρόνο, είτε είναι νηστίσιμη περίοδος είτε όχι. Σε Νηστεία, απλά αντικατέστησε το βούτυρο με μαργαρίνη και καλή απόλαυση!
Υλικά
120 γρ ζάχαρη
60 γρ μέλι
60 γρ βούτυρο
200 γρ αμύγδαλο φιλέ
100 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
Όταν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το αμύγδαλο.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί 35 εκατοστών και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όσο είναι ζεστά τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν είναι έτοιμες τις βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
Τέλος, τις διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Έτοιμες οι φλωρεντίνες μας! Δες το βίντεο της συνταγής βήμα βήμα:
Καλή απόλαυση!