Συνταγές
Από τις πιο νόστιμες λιχουδιές – Παραδοσιακές φλωρεντίνες που τις λατρεύουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι μέλι
90 γραμμάρια κορν φλεικς
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση :
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τα κορν φλεικς και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με θήκες, βάζοντας μία κουταλιά τις σούπας σε κάθε θήκη, πιέζουμε το μείγμα λίγο για να πάρει το στρογγυλό σχήμα τις φόρμας.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βγάζουμε τις ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ από την φόρμα και τις βουτάμε από την κάτω μεριά στην κουβερτούρα, και τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθει η κουβερτούρα….
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για υπέροχα κορνεδάκια!! Τύφλα να έχουν τα αγοραστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
2 φάκελα Κρεμα ζαχαροπλαστικής
1 φάκελο γκαρνι σαντιγί
1 αυγό
Κερασακια και φίλε αμυγδάλου
Σιρόπι
2 1/2 φλυτζ νερο
3 φλυτζ ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη σφολιάτα όχι πολυ λεπτή κόβουμε λωρίδες και έχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει τους κώνους και τυλιγουμε από πάνω προς τα κάτω και κόβουμε το υπόλοιπο.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό.
Προθερμασμενος φούρνος στους 180 να πάρουν χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε 4 με 5 λεπτά.το αδειάζουμε σε ένα ταψί κρυο και ζεστό.
Ετοιμάζουμε την κρέμα και το γκαρνι όπως λένε οι οδηγίες.
Τα βουτάμε λίγο και γεμίζουμε με κρέμα από πάνω σαντιγύ και διακοσμουμε με κερασακια και αμύγδαλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”