Συνταγές
Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι γοχ.
300 γρ. νερό χλιαρό
Λίγο αλάτι
1,5 σφηνάκι λάδι +1 κτσ. ξύδι
Για την γέμιση:
12 πιπεριές διάφορα χρώματα
400 γρ. ανθότυρο+100 γρ. γκούντα
2 αυγά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
Αλάτι , 1 κτγ. πάπρικα γλυκιά, μισή κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο
Ελάχιστο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, ρίχνουμε το νερό και μετά το λάδι, με το ξύδι ζυμώνουμε να γίνει λείο ζυμάρι, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες, τις βάζουμε μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και τα βάζουμε στο γκρίλ για 12′ να μαραθούν .
Μόλις βγουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στην λεκάνη βάζουμε τα τυριά, τα αυγά, το αλάτι, και την πάπρικα και το σκόρδο σκόνη ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε 2 φύλλα ένα πάνω, ένα κάτω σε λαδωμένο ταψί, 1 φύλλο, την γέμιση, λαδάκι γύρω από το φύλλο, από πάνω δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45-50′.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!