Συνταγές
Υπέροχη πιπερόπιτα, νοστιμότατη και πολύ γευστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
10 πιπεριές διάφορες κομμένες σε κυβους
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ φέτα
250 γρ κασέρι
1 αυγό
Για το φύλλο
600 γρ αλέυρι γ.ο.χ
100 ml νερό
1 φακέλο μαγιά
100 ml ηλιέλαιο
200 ml γάλα χλιαρό
1 ασπράδι αυγού( ο κρόκος για το αλλειμα)
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
50 γρ βουτηρο λιωμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού το ηλιέλαιο το γάλα το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλέυρι την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλέυρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σωτάρω το κρεμμύδι τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν Ρίχνω και τις ντομάτες και αφήνω μέχρι να πιουν τα υγρά τους.Αφήνω να κρυώσουν προσθέτω τα τυριά τριμμένα το αυγό αλάτι πιπέρι.Ανακατευω να ενσωματωθούν.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνω ένα φύλλο κάτω την γέμιση και ένα φύλλο επάνω.Αυγουλώνω και ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”