Συνταγές
Κυπριακά πουρέκια με αναρή ανάλατη – μυζήθρα και πισίες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τις σερβίρουμε με μέλι, χαλλουμωτές και ελιοτές ατομικές.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πουρέκια με αναρή(μυζήθρα)
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτ. σπορέλαιο
1 πρέσα αλάτι
1 κτσ. ξύδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο
2,1/4 ποτ. νερό, (τόσο έβαλα εγώ)
Ρυζιάζουμε, ζυμώνουμε, βάζουμε μεμβράνη ή την βάζουμε σε ένα σακουλάκι κλειστή για 30 λεπτά.
Για την γέμιση:
1 κιλό αναρή, (μυζήθρα)
5-6 κτσ. ζάχαρη, (όσο γλυκά τα θέλουμε)
1,1/2-2 κτγ. κανέλα
1/3 ποτ. ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε βάζοντας γάντι για να ενωθούν καλά.
Ζάχαρη άχνη για μετά το τηγάνισμα.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, (νούμερο 4 στην μηχανή φύλλου). Βάζουμε μια κτσ. από την γέμιση.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, στραγγίζουμε και βάζουμε στην πιατέλα. Τέλος ρίχνουμε όση ζάχαρη άχνη θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Mπουρεκάκια Πανεύκολα και Λαχταριστά
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από την κ. Leni Ba
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
400 ml. ζεστό γάλα
200 ml. λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
Αλεύρι περίπου 1 κιλό για όλες τις χρήσεις
1/2 μαγιά, ( 21 γραμμ. )
2 καρότα τριμμένα
μαϊντανός όσο θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια, βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης -τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε και κόβουμε σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με το χέρι σαν πιτάκια με λίγη κλίση γύρω- γύρω προς τα επάνω και βάζουμε ότι επιθυμούμε για γέμιση. Εγώ έβαλα ντομάτα -πράσινη πιπεριά-και τυρί φέτα.
Τα περνάμε με αυγό από πάνω τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς στον αέρα.
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από την κ. Leni Ba