Συνταγές
Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο καλό λιωμένο
2 κούπες ζάχαρη, (κούπα 220 γρ.)
4-5 αυγά
1 κούπα 220 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κτγ. μαστίχα Χίου σκόνη
6 κούπες αλεύρι γοχ. και ίσως λίγο παραπάνο
1 αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα ανακατεμένη μέσα στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά, και τέλος βάζουμε το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό.
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά. Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!