Λαδερα
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα – τρυφερά και πεντακάθαρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θα χρειαστούμε για 100 φύλλα,ένα ματσάκι άγριο μάραθο ρύζι τρεις κούπες άσπρο γλασέ χυμό από 3 λεμονιά 4 κρεμμύδια μεγάλα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Αφού τα πλύνουμε πρώτα καλά τα φύλλα τα βάζουμε στο νερό και στη φωτιά να τα ζεματήσουμε.
Στο μπλέντερ κόβουμε 3_4 κρεμμύδια μεγάλα δεν τα λιώνουμε απλά τα κόβουμε να κρατάνε λίγο ,ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τον μάραθο ρίχνουμε τα κρεμμύδια το ρύζι χυμό από 3 λεμονιά μπόλικο αλάτι το πιπέρι και το ελαιόλαδο…
ανακατεύουμε όλα αυτά και με μία κουταλιά γεμίζουμε τα φύλλα ,τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα σειρά σειρά….
Όταν τελειώσουμε όλα τα φύλλα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βάζουμε πάνω μία πέτρα θαλάσσης για να μη σηκώνεται το πιάτο όταν αρχίσει ο βρασμός, σε χαμηλή φωτιά …
αφού έχουμε ρίξει νερό τόσο όσο να ξεπερνάει το πιάτο και λίγο λάδι έξτρα στην επιφάνεια.
όταν σχεδόν πιει όλα τα νερά του θα είναι έτοιμα, σερβίρουμε με έξτρα λεμονάκι και αλάτι αν χρειαστεί
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.