Συνταγές
Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κρεμμύδια ξερά ανάλογα το πόσες μελιτζάνες έχουμε
Μαϊντανό, λίγο σκόρδο, λίγο δυόσμο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισό κουτάκι κονσέρβα ντοματάκια ή ολόκληρο αν είναι πολλές οι μελιτζάνες
Μια γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, (αυτά εδώ είναι προαιρετικά, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και καπνιστή, μισή κουταλιά του γλυκού τουρμερικ), ελαιόλαδο, ένα μπρίκι νερό σιγά- σιγά, αλάτι, λίγο δυόσμο και ένα δαφνόφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τα σωτάρω με το ελαιόλαδο, μόλις μαλακώσουν προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω να δέσει η σάλτσα λίγο.
Έχω κόψει τις μελιτζάνες στη μέση και τις έχω χαράξει καρέ. Τις βάζω στο ταψί με λίγο λάδι και τις φουρνίζω να μαλακώσουν.
Μετά απλώνω το μείγμα των κρεμμυδιών στις μελιτζάνες, βάζω τριγύρω πατατούλες, αν χρειαστεί βάζω λίγο νεράκι και τις ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..