Συνταγές
Ιμάμ μπαϊλντί με πατάτες στο φούρνο! Ωραιότατο φαγητό, νοστιμότατο και καλοφτιαγμενο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα 3 φλάσκες μελιτζάνες τις έκοψα στη μέση, τις χάραξα, έριξα αλάτι και λάδι σε κάθε μελιτζάνα και τις έβαλα να ψηθούν για μισή ώρα.
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες έφτιαξα τη σάλτσα: έκοψα 4 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, και τα έριξα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες τσαγιού νερό, μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας, 2 δαφνόφυλλα, 7 κόκκους μαύρο πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, μαιντανό, 1 ξυλάκι κανέλλα και άφησα να βράσει μισή ώρα.
Στη συνέχεια έβγαλα τις μελιτζάνες από το φούρνο και με ένα πιρούνι πάτησα το εσωτερικό τους. Έπειτα τις γέμισα με τη σάλτσα που ετοίμασα.
Πρόσθεσα ανάμεσα στις μελιτζάνες κομμένες πατάτες, έριξα πάνω από τις μελιτζάνες και από τις πατάτες μισή κούπα τσαγιού λάδι, αλάτι, ρίγανη, μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας, μιάμιση κούπα τσαγιού νερό.
Έψησα για μια ώρα περίπου στον αέρα στους 200 βαθμούς.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.