Συνταγές
Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Καταπληκτικά όλο άρωμα και γεύση
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
7 φλιτζάνια τσαγιού φαριναπ
1 κουτ γλυκού κανέλλα
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουτ γλυκού σόδα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 σφηνοποτηρο κονιάκ
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη προαιρετικά (εγω δεν βάζω)
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ βαζω το ελαιόλαδο το πετιμέζι τα κανελλογαρυφαλα και ανακατεύω με το σύρμα πολυ καλα να γίνουν ενα έπειτα ρίχνω το χυμό ανακατεμένο με την σόδα και τέλος το κονιάκ .
Ρίχνω σιγά σιγα το αλεύρι να ειναι μαλακη εύπλαστη ζύμη!ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για ακριβώς 15 λεπτά…
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Υπέροχα και πανέμορφα κουλουράκια σε πασχαλινά σχέδια – Έργο τέχνης
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 βουτυρο καλο( Τύπου Κέρκυρας..).(.εκτός ψυγείου )
250 γρ ζαχαρη.
2 κρόκους μονο
100 γρ γαλα εβαπορε
2 βανιλιες
2 κουτ γλυκου μπαικιν
750 με 800 γρ αλεύρι..
Εκτέλεση
Χτυπω καλα βουτυρο με ζαχαρη με μίξερ
Ριχνω ένα ένα τους κρόκους
Κατόπιν το γάλα ..
σταματώ το χτύπημα..
Ριχνω το αλεύρι που έχω ανακατέψει το μπαικιν κ τις βανιλιες κ ζυμωνω ..
Κρατω λιγο αλεύρι ανάλογα ποσο θα πάρει να μη κολλα στο χέρι ή ζυμη ..
Αφηνω να ξεκουραστει ..μια ώρα..
Ψησιμο 180 ως να ροδίσουν..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.