Συνταγές
Μαλακά και πολύ αφράτα μουστοκούλουρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
130 γρ.ζαχαρη
100γρ.ελαιολαδο
100γρ. ηλιέλαιο
3/4 κουταλάκι της σούπας σόδα
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μισό λεμόνι το χυμό του
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι ή μέλι
450 γραμμάρια μούστο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
950 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη ,το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, ανακατεύομαι ώσπου να λιώσει η ζάχαρη με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε τη σόδα την κανέλα το μπέικιν πάουντερ το χυμό λεμονιού αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη αμμωνία στο χυμό του , ρίχνουμε το μέλι το κακάο και το μούστο και ανακατεύουμε ξανά με το ραβδομπλέντερ.
Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά και αρχίζουμε με το χέρι τώρα να ανακατεύουμε ώσπου να μας δώσει μία λεία και μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε μία λαμαρίνα βαθιά στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε ίσα με ένα καρύδι ζύμη και πλάθουμε τα κουλούρια σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Αφού γεμίζουμε το ταψί να μην είναι όμως πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα κολλήσουν φουσκώνουν, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
ψήνουμε για 15 λεπτά.Τα βάζουμε κατευθείαν σε ένα μπολ σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας να μην δημιουργηθούν υδρατμοι και αφήνουμε να κρυώσουν και τα κουλουράκια έτσι μένουν ακόμα πιο μαλακά και αφράτα.
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.