Συνταγές
Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Gart – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καρύδα 300γρ., βούτυρο 100 γρ., ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ζαχαρούχο και ρίχνουμε μέσα την καρύδα ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Το αφήνουμε να κρυώσει μετά λίγο στο ψυγείο για να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε μπαλάκια, τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Λιώνουμε κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και βουτάμε μέσα ένα- ένα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικο χαρτί.
Αφού στερεοποιηθεί η σοκολάτα τα τυλίγουμε σε κακάο σκόνη.
Η Συνταγή είναι από Anna Gart – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Το πιο γρήγορο και το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ λαχταριστό, ζουμερό το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων.
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 βανίλιες, 200 γραμμάρια σπορέλαιο, 200 γραμμάρια γάλα πλήρες, 200 γραμμάρια ζάχαρη, τέσσερα αυγά, 300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και 150 γραμμάρια κουβερτούρα πάμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το γάλα και τα χτυπάμε πάλι με το μίξερ να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το baking power, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ελαφρά, λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε και λίγο σιμιγδάλι για να μην κολλήσει το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και όπως είναι καυτό ρίχνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε.
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.