Συνταγές
Έτοιμα τα γιαπράκια κοζανίτικα πάνε για βρασιμο – Ομορφοτυλιγμένα νοικοκυρέμενα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μεγάλο λάχανο 2,5 κιλά, 1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό μαζί, 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα, 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη, 1 κτσ. πελτέ ντομάτας, 1 κτσ. κόκκινο πιπέρι γλυκό, 2 κτγ. πιπέρι, 2 κουταλάκια ρίγανη, 1 κουταλάκι μπούκοβο.
Προαιρετικά, 1 κουταλάκι κίμινο, 3 κτγ. αλάτι, 2 κουταλάκια ξυνό, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, ζεματίζουμε το λάχανο να μαλακώσουν τα φύλλα.
Τυλίγουμε τα γιαπράκια, σκεπάζουμε με φύλλα μερικούς κόκκους μπαχάρι, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κύβο βοδινού, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ξυνό, τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και νερό ίσα που να σκεπάζει το πιάτο.
Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε την εστία σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
* με φύλλα από λάχανο γιαπράκια με αμπελόφυλλα τα λέμε σαρμαδάκια.
** λαχανοντολμάδες τους κάνουμε με φρέσκο λάχανο βρασμένο και αυγολέμονο! Με αμπελόφυλλα τα λέμε ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι μόνο ή με κιμά και αυγολέμονο!
Η συνταγή είναι από Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..