Συνταγές
Γιαπράκια – ένα χειμωνιάτικο φαγητό και αγαπημένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο μέτριο
500 γρ. κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
1 κρεμύδι ξερό
μαιντανό
1, αυγό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό, το αυγό λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι
αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μία υπέροχη κομπόστα για τον χειμώνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
2 κιλά δαμάσκηνα
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 λεμονία το χυμό τούς
1 λίτρο νερό
1 ξυλάκι Κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρούτα και, γεμίζουμε τα αποστειρωμενα βάζα.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό των λεμονιων, και βράζουμε το αραιό σιρόπι για 8 λεπτά περίπου.
Γεμίζουμε τα βάζα μάς με το σιρόπι το ζεστό σφραγίζοντας καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε μέχρι να κρυωσουν τελείως.
Φυλάμε τα κονσερβοποιημενα βάζα σε σκιερό μέρος.
Οι κονσέρβες κομπόστας έχουν διάρκεια ζωής ενός χρόνου , ενώ με το άνοιγμα τις διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”