Συνταγές
ΔΡΟΣΕΡΑ ΓΛΥΚΟΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΜΠΌΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ – Καλοκαιρινό τέλειο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
ένα φάκελο ζελέ βερίκοκο ή λεμόνι, ένα γάλα εβαπορέ παγωμένο, 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, μια μεγάλη κομπόστα ροδάκινο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι βραστό νερό.
Από την κομπόστα παίρνουμε δυο κομμάτια και τα πολτοποιούμε, τα ρίχνουμε στο ζελέ.
Χτυπάμε το εβαπορέ να φουσκώσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη και το ζελέ.
Από την κομπόστα κρατάμε δυο κομμάτια και την υπόλοιπη την ψιλοκόβουμε.
Σε ποτηράκια βάζουμε μέχρι την μέση το μίγμα του γάλακτος, μετά ψιλοκομμένη κομπόστα και γεμίζουμε πάλι με το μίγμα γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.
Τα δυο κομμάτια ροδάκινο που έχουμε κρατήσει, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με μισό φλιτζάνι σιρόπι στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι κορν φλάουρ, βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε τα ποτηράκια.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.