Συνταγές
Μας ανοίγει την ορεξη κάθε φορά! Κρέμα καραμελέ με κομπόστο ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 καραμελέ
1 πακέτο σαβουάρ
2 εβαπορέ
4.1/2 ποτ.νερό
1 κομπόστο ροδάκινο ή ανανά
(Προαιρετικά αμύγδαλα σπασμένα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι των 2 καραμελέ σε ταψί Νο30, κόβουμε το κομπόστο ροδάκινο ή ανανά και το βαζουμε πάνω από το σιρόπι
Μουσκευουμε τα σαβαγιαρ με τον χυμό του κομπόστου και τα βάζουμε πάνω από το κομπόστο.
Βάζουμε και το υπόλοιπο κομπόστο κομμένο σε μικρούς κύβους .Φτιαχνουμε τις καραμελέ με 2 εβαπορέ και 4 1/2 ποτ νερό ή (βαζουμε όλο γάλα).
Τις περιχύνουνε πάνω από τα σαβαγιαρ. Στο ψυγείο και αναποδογυριζουμε μετά 3-4 ώρες.
Έφτιαξα δυο στην μια έβαλα και σπασμένα αμύγδαλα .
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Γλυκό με κρέμα πορτοκαλιού
Υλικά
Κέικ
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μσό ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι σόδα
Φλούδα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Κρέμα πορτοκαλιού
4- 5 πορτοκάλια (το χυμό)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
1 μικρό ποτήρι νερό
Μία φυτική κρέμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη . Προσθέτουμε το λάδι, το μεταλλικό νερό,το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνετε τη βανίλια, το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Ρίξτε τη ζύμη του κέικ σε ένα βουτυρωμένο πυρεξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . Αφήστε το ψημένο κέικ να κρυώσει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το νερό ,τη ζάχαρη , το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Στο κρύο κέικ απλώνουμε τη σαντιγύ. Αφήνουμε λίγη για διακόσμηση.
Από πάνω ρίχνουμε τη κρύα κρέμα πορτοκαλιού.
Διακοσμούμε με σαντιγύ και φετούλες πορτοκάλι.