Συνταγές
Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο στο αψε σβήσε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρια Μηνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά είναι για ταψί 24Χ30..
Υλικά :
1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ,δύο φακελάκια ζελέ ανανά,ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια,η μιλ φεηγ,περίπου 100 γρ βούτυρο.λιωμενο. .μια μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο περίπου 800 γρ,500γρ κρύο γάλα…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζω πρώτα το ζελέ ανακατεύοντας με 430 γρ νερό ζεστό τα δύο φακελάκια ζελέ.Μολις διαλυθεί το ζελέ προσθέτω 430 παγωμένο νερό και αφήνω ψυγείο να κρυώσει..(δε θέλω να πήξει το ζελέ για αυτό κάνω λίγο γρήγορα)..κτυπώ στο μπλέντερ τα μπισκότα περιχυνω με τι βούτυρο κ στρώνω στο ταψί.
Κτυπω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με το κρύο γάλα,και μόλις γίνει κρέμα προσθέτω λιγότερο από το μισό ζελέ το οποίο δεν έχει πήξει ακόμη..και κτυπώ. Λίγο ακόμη με το μίξερ να ενσωματωθει..Στρώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα,βάζω για 20 λεπτά κατάψυξη.
Βγαζω στρώνω τα ροδάκινα η μισά όπως είναι στην κονσέρβα η κομματάκια,και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο ζελέ.Αφηνω να στερεωποιηθει το ζελέ και σερβίρω
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρια Μηνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.