Συνταγές
Θα ξετρελαίνει τον κόσμο αυτό το πανέμορφο γλυκό ψυγείου – θεϊκό, ελαφρύ και δροσερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Παναγιωτα Βαφειδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-ένα πακέτο πτι μπερ
-1 πακέτο βούτυρο των 200γρ.
-μια δόση κρέμα Κάστερ πάουντερ 250γρ.
-κρέμα γάλακτος
-νιφάδες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο τα στρώνουμε σε γυάλινο δίσκο.
Κάνουμε μια δόση κρέμας Κάστερ πάουντερ και την τοποθετούμε από πάνω.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες.
Η συνταγή είναι από Παναγιωτα Βαφειδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για δροσερό γλυκό και πανεύκολο !.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Πράτανου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-2 φακελάκια ζελέ ανανά
-μισό πακέτο μπισκότα
-κομπόστα φρούτων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το ζελέ, 400 γραμμάρια ζεστό νερό, τον χυμό από την κονσέρβα και ρίχνουμε και τα δύο φακελάκια του ζελέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε το στραγγιστό και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το γιαούρτι, σε μια φόρμα ρίχνετε το μισό υλικό του ζελέ με το γιαούρτι.
Από πάνω απλώνετε λίγα μπισκότα και ρίχνετε και τα μισά φρούτα κομπόστας, από πάνω το υπόλοιπο μίγμα και τέλος τα υπόλοιπα μπισκότα και τα υπόλοιπα φρούτα, το βάζουμε ψυγείο και περιμένουνε να παγώσει.
Το μίγμα θα είναι υγρό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Πράτανου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”