Συνταγές
Δροσερή και ελαφριά Τούρτα με ροδάκινο και αμύγδαλο για τις ξαφνικές επισκέψεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έρχονται επισκέψεις και δεν έχεις ετοιμάσει κάτι να τους προσφέρεις! Προλαβαίνεις! Φτιάξε αυτή την δροσερή τούρτα – υπερπαραγωγή και θα έχεις το τέλειο επιδόρπιο για το τραπέζι! Η γεύση της μοναδική…
Υλικά
5 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 κομπόστες (1 ανάμεικτη + 1 ροδάκινο ή 2 ροδάκινο)
50 ml κονιάκ
500 ml κρέμα γάλακτος
Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι για την τούρτα μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην πορεία, ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Κατόπιν βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση. Εναλλακτικά πριν το ψήσιμο, μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Συνεχίζουμε και βάζουμε το ένα παντεσπάνι ως βάση και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι από την κομπόστα που έχουμε ενσωματώσει το κονιάκ.
Φτιάχνουμε τη κρέμα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και κάνουμε μία στρώση πάνω στο παντεσπάνι.
Έπειτα, απλώνουμε την μία κομπόστα (ανάμεικτη ή ροδάκινο). Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί και διακοσμούμε με φέτες από ροδάκινο και φιλέ αμύγδαλο.
Τέλος, αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Έτοιμη η τούρτα μας! Η γεύση της μας εξέπληξε!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!