Συνταγές
Νηστίσιμοι χωρίς βούτυρο μόνο λαδακι. Λαχανογιαπράκια Μικρασιάτικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Να τρως δύο και να …χόρτασες… Μερακλήδικες με όλα τα κομφόρ…
Υπερπαραγωγή – Αγαπημένο φαγητό
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουν για την ποικιλία μυρωδικών και το βούτυρο γάλακτος.
Λίγο δυοσμάκι, λίγο άνιθο, τόσο όσο είναι δυνατά μυρωδικά και δεν θέλουν πολύ.
Μπόλικο μαιντανό και λίγο τρυφερό μαρουλάκι.
Κρεμμυδάκι πράσινο και ξερό επίσης πράσο, το άσπρο μέρος, γλυκ’ίζουν το φαγητό και μια σκελίδα σκόρδο να κόβει την μυρωδιά του κρεμμυδιού όλα ψιλοκομμένα.
2 ντοματούλες μικρές και καροτάκι περασμένα στο τρίφτη.
Αλάτι κατευθείαν από την αλυκή, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι να μοσχοβολήσουν.
Φυσικά λαδάκι ελιάς ευλογημένο.
Ρύζι Καρολίνα που μελώνει καλά πλυμένο.
Μια ιδέα από σπόρους καρδάμου, έτσι για μια τσαχπινιά.
Μια χουφτίτσα ανθότυρο ξερό και λίγο βουτυράκι πρόβειο στην κατσαρόλα από πάνω βεβαίως.
Λάχανο αφράτο να ανοίγουν τα φύλλα στο καυτό νεράκι σαν βιβλίο.
Αλατάκι επίσης και μια σταλιά ξυδάκι στο καυτό νερό.
Τυλίγουμε χαλαρά τις γιαπρακομάνες μας και τακτοποιούμε στην κατσαρόλα τη μια σφιχτά κοντά στην άλλη αγκαλιά.
Σκεπάζουμε με πιάτο να σταθούν σωστά στο βράσιμο.
Βράζουμε απαλά και σιγανά.
Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού .
Γιαούρτι παραδοσιακό αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ελάχιστο άνιθο και στην μύτη του κουταλιού κουρκουμά.
Στο μπλέντερ, έχουμε τώρα τις ανέσεις.
Και στο τέλος σβήσιμο με χυμό λεμονιού.
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.