Συνταγές
Άπαιχτο – λαχανοντολμάδες λεμονάτοι με κοτόπουλο και χοιρινό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 λάχανα από το κήπο μου λίγο βρασμένα,1/2 στήθος κοτόπουλου, 1 μπούτι. Καθάρισα την πέτσα και με τον μπαλτά το έκανα κιμά, στο ξύλο που κόβουμε το ψωμί.
Το ρίχνουμε μέσα σε μπολ ρίχνουμε μέσα 150 γρ. κιμά χοιρινό, κόβουμε στο μπλέντερ 4 κρεμμύδια ξερά άσπρα λίγο μεγάλα, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 αυγά φρέσκα, 2 κουταλιές της σούπας με μάραθο καμένων με το σκόρδο και 3 κουταλιές της σούπας με λάδι ελιάς, 1 κουταλιά του γλυκού με πιπέρι, 1/2 κουταλιά της σούπας με αλάτι, 1 ποτήρι του κρασιού με ρύζι, 2 κουταλιές της σούπας με μυζήθρα τριμμένη, 2 κουταλιές της σούπας με τραχανά, 2 κουταλιές της σούπας με φρυγανιά τριμμένη!
Όλα τα υλικά τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι και το αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Μετά παίρνω την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας με λάδι ελιάς και σε όλο το κάτω μέρος της κατσαρόλας θα στρώσω κρεμμύδια κομμένα σε φέτες λεπτές, λίγο αλάτι και πιπέρι και θα βάλω μέσα από πάνω στα κρεμμύδια τους ντολμάδες που τους έχω τυλίξει με την σειρά.
Στο τέλος το κενώ πάντα καθαρίζω δύο πατάτες, τις πλένουμε και τις βάζουμε με την σειρά, ρίχνουμε μέσα δύο ποτήρια με νερό κρύο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και βάζω το πιάτο από πάνω στα ντολμαδάκια.
Βάζουμε μπροστά την φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και περιμένουμε να βράσει, πού και πού κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλάνε, που εμένα δεν μου κολλάνε, το φαγητό είναι έτοιμο σε 90 λεπτά.
Μετά θα στίψω 4 λεμόνια και μέσα στον χυμό λεμόνι θα ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας με νισεστέ, το ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε από πάνω στους ντολμάδες, το αφήνουμε για δύο λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.