Συνταγές
Γιαπράκια με αμπελόφυλλα – Το καλυτερο φαγητο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Τα αμπελόφυλλα τά είχα στην κατάψυξη.
Μετά από 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου τα ζεματισα σε νερό που βράζει, (όχι πολύ γιατί τά φύλλα είναι πολύ τρυφερά.. δύο λεπτά περίπου, πιέζοντας λίγο για να βουτάνε όλα στο νερό)
– φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– ένα ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– ένα μεγάλο η δύο μικρά καρότα ( το χοντρό μέρος σέ λεπτές ροδελες για τό πάτο τίς κατσαρόλας μαζί με άλλα λαχανικά της αρεσκείας.. κολοκυθάκια, αγκινάρες, τά κοτσάνια από το μαϊντανό και άνηθο..κτλ)
– ρύζι Καρολίνα
– άνηθο
– δυόσμο
– λίγο καρότο τριμμένο ( βάζω εγώ)
– πιπέρι φρέσκο τριμμένο
– αλάτι
– ξύσμα από λάιμ και το χυμό του στην κατσαρόλα
– κόκκινη πιπεριά σε κύβους ( πολύ λίγο βάζω εγώ)
Εκτέλεση
Σέ κάθε φύλλο βάζουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση, τυλίγουμε καλά τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα πού έχουμε ετοιμάσει με τά λαχανικά στρωμενα κάτο στο πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το νερό
Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω (για νά μήν μας ανοίγουν τά ντολμαδάκια)
Σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό.
Σερβίρουμε :
-με φέτες από λάιμ (λεμόνι)
-ελαιόλαδο
-γιαούρτι
-φρέσκο τριμμένο πιπέρι
-Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ψιλοκομμένο, δυόσμο
καί καλή μας όρεξη !
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.