Συνταγές
Κολοκυθολούλουδα γιαπράκια και κολοκυθάκια γεμιστά – Πολύ ωραίο φαγητό πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κολοκυθακια τριμμενα
Κρεμμυδακια φρεσκα και ενα ξερο
Μαιντανο
Ανηθο
Δυοσμο
Μαρούλι
Ρυζι
Ελαιόλαδο
Αλατι πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθακια κοβουμε το μαρουλι κι ολα τα μυρωδικα αλατίζουμε και σουρώνουμε να φυγουν τα υγρα .
Ριχνουμε ελαιολαδο αλατι πιπερι και το ρυζι.
Ανεκατευουμε καλα και γεμίζουμε.
Στην κατσαρολα βαζουμε ενα πιατο απο πανω για βαρος συμπληρωνουμε νερακι και λαδι και σιγοβραζουμε
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για αγαπημένα γιαπράκια κοζανίτικα, πολύ λατρεμένα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρήνα Κοντού -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο 2 1/2 κιλά 1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό μαζί 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι 2 κουταλάκια ρίγανη 1 κουταλάκι μπουκοβο προαιρετικά 1 κουταλάκι κίμινο 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια ξυνο. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεματιζουμε το λάχανο να μαλακώσουν τα φύλλα και τυλίγουμε τα γιαπρακια σκεπάζουμε με φύλλα μερικούς κόκκους μπαχάρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 κύβο βοδινού 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ξυνο
τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και νερό ίσα που να σκεπάζει το πιατο.
μολις αρχισει να βράζει βάζουμε την εστία σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 2 ωρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρήνα Κοντού -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”