Συνταγές
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο – Βέβαια το φαγητό αυτό είναι καλοκαιρινό αλλά μας αρέσει πολύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση
800 γρ κιμά (500 γρ μοσχαρίσιο 300γρ χοιρινός )
Δυο φλιτζάνια ρύζι
Ενα αυγό
Ενα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισή πιπεριά σε μικρά κομματάκια
Μια ντομάτα στο τρίφτη
Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
Μαϊντανό δυόσμο και ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο τη γέμιση να ενωθούν τα αρώματα των λαχανικών για 1-2 ώρες
Ύστερα αρχίζουμε να αδειάζουμε το εσωτερικό απο τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο .
Και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας βάζοντας με σειρά στη κατσαρόλα μας στην οποία εχουμε βάλει μια στρώση λαδι .
Οταν τα βάλουμε όλα προσθέτουμε νερό μαζι με ενα κύβο λαχανικών
Και τοποθετούμε πανω τους ενα πιάτο
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα
Ύστερα κανουμε το αυγολέμονο με 3 αυγά ενα μεγάλο λεμόνι και περιχύνουνε πανω στα κολοκυθάκια μας κουνώντας τη κατσαρόλα μας να παει παντού
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τραγανά-τραγανά Κολοκυθάκια στο τηγάνι!
YΛΙΚΑ
Οσα κολοκυθάκια θέλετε [εδώ χρησιμοποίησα 2 στρογγυλά]
λάδι [κατά προτίμηση ηλιέλαιο]
αλάτι
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις τηγανιτές πατάτες [μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή στρογγυλά ή τα κανονικά κολοκυθάκια]
Τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να ιδρώσουν .
Σε μία νάιλον καθαρή σακούλα βάζουμε αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι .τα τινάζουμε και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι ΄.Τα βάζουμε σε πιατέλα όταν τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι .Γίνονται πετανόστιμα ,δοκιμάστε τα !!
Σημείωση
Τα αφήνουμε να ιδρώσουν γιατί κατ αυτόν τον τρόπο κολλάει το αλεύρι επάνω τους και κατά το τηγάνισμα γίνονται πολύ τραγανά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ