Συνταγές
Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ (ΡΕΒΑΝΙ):
250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι, 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό, 200 γραμμάρια ζάχαρη, 200 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι, 1 μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες, 5 αυγά, 70 γραμμάρια ινδικάρυδο, ξύσμα ενός λεμονιού.
Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη για 6 λεπτά.
Προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους αυγών, γιαούρτι, ξύσμα, έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα, τέλος μπέικιν, καρύδα και σιμιγδάλι.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
ΣΙΡΟΠΙ: 750 γραμμάρια νερό, 500 γραμμάρια ζάχαρη, 1 φλούδα λεμονιού
Βράζουμε να δέσει! Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό, καυτό σιρόπι! Αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ: 1 κιλό γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1 βανίλια, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κρόκους αυγών, 50 γραμμάρια ινδοκάρυδο.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα, μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Και προσθέτουμε βανίλια, βούτυρο, κρόκους και ινδοκάρυδο.
Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο.
Η Εκτέλεση είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παραδοσιακά μαγειρευτά που μοσχοβολάνε μαμαδίστικη περιποίηση.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!