Συνταγές
Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitris Togias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι άννιθο
250 γρ. κίτρινο αλεύρι
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας. Τα προσθέτουμε στα άλευρα και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία+ ώρα. Ανοίγουμε φύλλο χονδρούτσικο και κόβουμε λωρίδες, όπως στις φωτογραφίες. Αλευρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Θα βράσουν για 3′ και θα τις προσθέσω σε τηγάνι με λάδι, σκόρδο, άννιθο, φρέσκα κρεμμυδάκια, λεμόνι, χονδροτριμμένο πιπέρι και γαρίδες. Ταλιατέλες φρικασέ.
Η Συνταγή είναι από Dimitris Togias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένη φίνα γεύση πατάτες με σπαράγγια στον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε μια πατάτα σε λεπτές ροδέλες που τις τακτοποιείτε σε ένα ταψάκι. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Παράλληλα βράζετε για 5 λεπτά τα σπαράγγια, τα κρυώνετε σε παγωμένο νερό, τα αλατοπιπερώνετε και στο τέλος τα ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Βγάζετε το ταψάκι με τις πατάτες από τον φούρνο, σκορπάτε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ακουμπάτε δυο – τρεις ροδέλες λεμονιού και βάζετε από πάνω τα σπαράγγια.
Ψήνετε στον φούρνο στους ίδιους βαθμούς για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε ειτε ως γεύμα είτε ως γαρνίρισμα σε ψάρια ή ψητό κρέας.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.