Συνταγές
Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρμ. βούτυρο γάλακτος, και 100 γρμ. βούτυρο με γιαούρτι
1 φλυτζάνα τσαγιού γάλα χλιαρό, που μέσα έχω ανακατέψει ένα φακελάκι αμμωνία
1/2 φλυτζάνα χυμός πορτοκάλι, με 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
4 αυγά και 2 κρόκοι με λίγη ζάχαρη για άλειμμα
3 βανίλιες, μαστίχα, μαχλέπι
2 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
Και αλεύρι γοχ. όσο πάρει να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στο μίξερ βούτυρο με ζάχαρη, προσθέτουμε ένα- ένα τ’ αυγά, τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Αφήνουμε 1/2 ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί, και πλάθουμε κουλουράκια.
Σε ταψιά με λαδόκολλα, ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φρέσκα σπιτικά τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι ελαφρύ λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι, (το αλάτι βάζουμε μαζί με αλεύρι όχι στη μαγιά)
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι γοχ. όσο πάρει για μαλακή ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε για μία ώρα νά ξεκουραστεί.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια ανοίγουμε μέσα στο χέρι, γεμίζουμε με τυρί.
Πατάμε άκρες με πιρούνι από πάνω πασπαλίζουμε με αυγά και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.