Συνταγές
Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν περιέχουν αμμωνία
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
380 γρ. βούτυρο-μαλακό
380 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά μέτρια-θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. γάλα
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι
3 σωληνάκια βανίλια ή 2 κτγ. βανιλίνη ή υγρή
40 γρ. μπέικινγκ πάουντερ
1250 γρ. αλεύρι μαλακό, (έβαλα για όλες τις χρήσεις)
Επάλειψη με 2 κρόκους χτυπημένους με 2 κτσ. νερό
Εκτέλεση
Με μίξερ χειρός χτυπάω καλά βούτυρο και άχνη να αφρατέψουν πολύ. Ρίχνω ξύσμα και βανίλια.
Ανακατεύω το μπέικινγκ στο αλεύρι και τα κοσκινίζω μαζί. Αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι χτυπάω γάλα και αυγά και ζεσταίνω το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Προσθέτω λίγο- λίγο το μίγμα γάλακτος-αυγών στο μπολ με το βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνω σταδιακά το αλεύρι. Σταματώ το μίξερ και με τα χέρια σχηματίζω γρήγορα μια ζύμη που δεν θα κολλάει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Πλάθω κουλουράκια σε πλεξουδάκια από κομμάτια ζύμης σαν καρύδια, περίπου 35 γραμμάρια το καθένα.
Αραδιάζω σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Κάνω επάλειψη με κρόκο χτυπημένο με νερό. Αφήνω να σταθούν 5 λεπτά και ξανακάνω επάλειψη.
Ψήνω 13-16 λεπτά. Εμένα χρειάστηκαν 14 λεπτά ακριβώς.
Η εξαιρετική συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα https://syntageseva.blogspot.com/2013/01/blog-post_8.html?m=1%CE%A4&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR34SGLd_-uEBdKzNhpW_S1opc3UbEJTAZkrXNHTuBNeYEweC6BwrbE7OBA_aem_AR0ukllTNwq3w8oLWrLXYnsFncH6BEZlJ7PTnuwHVhc0A29Ss_uFWvTDa63mSKr-skSTOqOgIZtxFrs1noW2kKtK
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!